Magyarországon a dél-pesti Szent László Kórház volt az első kórházak egyike, amelynek szembe kellett nézni az új koronavírus járvány okozta nehézségekkel. Az egészségügyi intézmény dolgozói nagyon nehéz munkát látnak el már hetek óta, ezért az eddiginél is nagyobb szükségük van a segítségre és a magyar diákfesztivál pénzadománnyal támogatja őket.

Az EFOTT és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának nevében felajánlunk 1.000.000 forintot a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára, mivel jelenleg ez a kórház felel elsősorban a koronavírussal fertőzött betegek ellátásáért” – olvasható az EFOTT fesztivál Facebook posztjában.

A posztban továbbá megosztották az Szent László Kórház alapítványának elérhetőségeit és adatait is, és arra kérik a követőiket, hogy ezekben a kifejezetten nehéz időkben ők is segítség a koronavírusos betegek kezelésével foglalkozó dél-pesti kórházat, valamint a többi, járványkórházként kinevezett intézményt.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját már a hetvenes évek közepe óta minden nyáron zenei élettel tölti meg valamelyik egyetemi várost és mindig is fontosnak tartotta azt, hogy támogassa a magyar kezdeményezéseket, ezért is sietett az elsők között a kórház segítségére.