A koronavírus megjelenésével hamar hiánycikké vált a kéz- és felületfertőtlenítő, hiszen hetekig üresek voltak a drogériák és üzletek polcai. A vállalatcsoporthoz tartozó, kenőanyagok előállításával foglalkozó Mol Lub Kft. összesen két hét alatt alakította át az almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát és kezdte meg a fertőtlenítő termékek gyártását.

A helyzet nehézségéből és a készlethiányból kiindulva az átalakult egység a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozik, mintegy napi 50.000 liter fertőtlenítőfolyadékot kitermelve. Ezzel a Mol szeretne jelentősen hozzájárulni a koronavírus okozta higiénés helyzet hatékony és gyors kezeléséhez.

A legyártott termékek elkészítésének menetét a WHO ajánlásai alapján tervezték, amelyet a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendkívül rövid idő alatt vizsgált és hagyott jóvá. A Mol Lub figyelt arra is, hogy hazai forrásból szerezze be a fertőtlenítők előállításához szükséges etanolt, így az elkészült higiéniás termékek hazai beszállítótól, előállítótól és forgalmazótól származnak.

Az első legyártott mennyiségeket már le is szállították az operatív törzs által kiválasztott és a koronavírus kezelésében kiemelt fontossággal bíró állami intézmények − kórházak, hulladékkezelő, közüzemek − és önkormányzatok részére.

A cég ígéri, hogy a termelés és a kiszállítás is folyamatos lesz, amely remélhetőleg véget vet az országos ellátási problémának. A Mol Hygi egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban érhető el, de áprilistól kisebb kiszerelések gyártását is tervezik.