A koronavírus-járvány által különösen veszélyeztetett életek megóvása érdekében számos szervezet, alapítvány nyújt önzetlen támogatást. Közülük karol fel néhányat a CIB Bank, hogy pénzügyi adománnyal és publicitással segítse a munkájukat.

A bank szerint a jelenlegi helyzetben minél több közösségi összefogásra van szükség, és ez fokozottan érvényes a leginkább kiszolgáltatottak életét megkönnyítő kezdeményezésekre. Ők a hétköznapok névtelen hősei, akik sokszor erőn felül tesznek meg minden tőlük telhetőt egy-egy közösségi célért, legyen az idősek ellátása, orvosok étkeztetése vagy menhelyi állatok gondozása.

A bank minden rendelkezésére álló eszközzel szeretné elismerni ezeket a kezdeményezéseket, ezért hívta életre a Koronázatlan hősök kampányt. A több hetes kampányidőszakban a CIB Bank saját médiafelületein mutat be heti két Koronázatlan Hőst, azaz példaértékű összefogást, akikről egyébként kevés szó esik.

Így kifejezték már hálájukat a Szülők Háza Digitális Bölcsőde pedagógusai iránt, akik reggeltől estig online platformon keresztül segítenek lekötni a bölcsődés korú gyerekeket, hogy az otthon maradó szülők a home office-ra vagy egyéb teendőikre koncentrálhassanak.

De felhívták a figyelmet a Zselici Rózsakert Idősek Otthona ápolóinak önfeláldozó munkájára is, akik a munkahelyükre beköltözve, a bentlakóknak segítve vészelik át a koronavírus-járvány időszakát, hiszen a fertőzés az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt.

A kapcsolódó szervezetek a figyelemfelkeltésen túl anyagi támogatást is kapnak a banktól.