A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére tizenöt járművet ajánlott fel a Ford Magyarország több kórház és karitatív szervezet részére. Az autók elsődlegesen a vírusfertőzés leküzdéséhez szükséges feladatok elvégzését hivatottak megkönnyíteni.

A kórházaknak átadott gépkocsik elsősorban az orvosok, ápolók közlekedését teszik lehetővé, míg a karitatív szervezeteknek az autók az idősellátásban − élelmiszer, gyógyszer kiszállításában − nyújtanak hatalmas segítséget. A későbbiekben, ha a lehetőségek engedik, akkor a “frontvonalban” dolgozó budapesti kórházakon túl vidéki kórházaknak is juttatnak majd gépkocsikat, hiszen több megyében is magas a megbetegedések száma.

Ezekben a vészteres időkben komoly kihívást jelent az erőforrások megfelelő elosztása. Ebben a feladatban nagy könnyebbséget jelentenek az autók, hiszen segítenek a vérellátó-szolgálatnak, a mentőszolgálatnak, illetve segélyezési feladatokat látnak el. A fertőzöttség veszélye miatt sok egészségügyi dolgozó nem is megy haza, ezzel is védve családját, a mostani felajánlás pedig az ő biztonságos közlekedésüket teszi lehetővé.

Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy ezekben a nehéz időkben különösen fontos az összefogás. Az ügyvezető megköszönte az egészségügyben dolgozók állhatatos munkáját és azt is elmondta, hogy nagyon szívesen segítenek ott, ahol tudnak.

A 15 gépkocsiból hat jut a különböző kórházaknak, kettőt ebből a Heim Pál kórház használhat, kilenc járművet pedig a karitatív szervezetek között osztanak szét.