Kezdetét vette a Szent László Kórház előtt annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztása, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak azért, hogy eljuttassa őket az egészségügyben dolgozóknak és idősotthonok lakóinak.

Az állami és egyházi idősotthonokhoz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen juttat el hétezer üveg Béres Cseppet. A maradék háromezer üveget pedig az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, közülük elsősorban azoknak, amelyek járványkórházként üzemelnek, mint például a Heim Pál Gyermekkórház és a Szent László Kórház. Az adományból kap az a 30-40 egészségügyi intézmény is, amely a koronavírus elleni védekezés következő időszakában vállalnak nagyobb feladatot.

„A Béres Cseppekkel az idősek és az egészségügyi dolgozók immunrendszerét szeretnék erősíteni. A kormány ezzel az adománnyal is szeretné megköszönni az orvosok, illetve az ápolók koronavírus elleni küzdelmét” – nyilatkozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke.