A hazai bankszektor szereplői is aktívnak bizonyulnak a segítségnyújtásban. Az Erste Bank nem kevesebb, mint 50 millió forinttal támogatja az egészségügyi intézményeket és a szociális szervezeteket a koronavírus-járvány idején.

Az Erste Csoport eddig is igyekezett támogatást adni ott, ahol szükség van rá. Több, mint két éve fut az intézménynél a Social Banking program, melynek keretein belül 600 társadalmi szervezetet, több ezer magánszemélyt és kisvállalkozást segítettek üzleti tanácsadással és finanszírozással. A program célja a jólét növelésének elősegítése, amelynek fogalma most a járvány miatt új értemet nyert: fizikai, mentális és pénzügyi egészséget. Ezért döntött a vállalat úgy, hogy most új irányt ad a kezdeményezésnek.

Az erre a célra elkülönített 50 millió forintból a beérkező igényeknek megfelelően olyan termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak, amelyekkel segíteni tudják azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése ellen: az egészségügyi dolgozókat, az egészségügyi intézményeket, illetve a szociális szféra szervezeteit, amelyek azért dolgoznak, hogy a legelesettebbek a mostani helyzetben is megkapják azt a támogatást, amire szükségük van.

Az anyagi támogatáson felül a nagyvállalat kapcsolatrendszerével és a beszerzések lebonyolításával is igyekszik segítséget nyújtani az intézményeknek a koronavírus elleni harcban.