Gyűjtést indít munkavállalói körében és 2 millió eurós alapjából egészíti ki az adományokat a Vodafone Csoport, hogy segítse a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ dolgozói hamarosan a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára adakozhatnak, az általuk összegyűjtött összeget pedig a Vodafone Alapítvány megduplázza.

Mióta a koronavírus megjelent Magyarországon, a Vodafone számos lépést tett az ügyfelek és a közösségek megsegítéséért, ide tartoznak az egészségügy és az oktatás területén elindított kezdeményezések, valamint a rászorulóknak és az egészségügyi dolgozóknak nyújtott ingyenes szolgáltatások. Az iskolák bezárásával egyidejűleg például lehetővé tették, hogy adathasználat nélkül elérhetővé váljanak az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalak és applikációk, mint a mozaweb.hu, az oktatas.hu, az nkp.hu, a videotanar.hu, vagy az ekreta.hu.

Az új Vodafone Alap pedig a legkiszolgáltatottabbak számára hatalmas segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket támogatja. A kampány 2020. áprilisában indul és június végéig fog tartani. A Vodafone Magyarország Alapítvány a munkatársak felajánlásait és az így megduplázott összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlja fel.

Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke így fogalmazott: „Eszközadományokkal a koronavírust megelőzően is több alapítványt támogattunk, többek között laptopok, SIM kártyák, Mobil Wifik és tabletek biztosításával. A jelenlegi veszélyhelyzetben úgy gondoljuk, hogy ezeknek a szervezeteknek most minden korábbinál nagyobb segítségre van szükségük. Emiatt nagy öröm számunkra, hogy útjára indíthatjuk ezt a kezdeményezést, a Vodafone Csoport és a Vodafone Csoport Alapítvány pénzügyi támogatásával. Bízom benne, hogy sikerül előteremtenünk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára azt a plusz finanszírozást, amelyre most különösen nagy szükségük van.”